Over bladen en bladeren

Cover Sigur! informatieblad Zorg en Jeugd Caribisch Nederland

Bladen, tijdschriften, magazines… gedrukte media zouden in het internettijdperk verdwijnen. Dat horen we al 25 jaar. Maar we zien ook al 25 jaar dat die ouderwetse dingen aantrekkelijk blijven.

Ze hebben een goed bereik en een hoge lezerswaardering. Je kunt ze in je tas stoppen om te lezen als je tijd hebt. Even tussendoor of lekker uitgebreid, ook als je geen signaal hebt. Je kunt er wat in aanstrepen of noteren, een puzzel oplossen, een kleurplaat inkleuren, of iets behartenswaardigs uitknippen om te bewaren of door te geven. Wat je trouwens ook met het hele blad kunt doen.

Bladeren

Soms wil je niet aan de computer zitten. Je wilt iets anders vasthouden dan een scherm(pje) en lekker bladeren, lezen, nog wat bladeren, wat anders lezen, terugbladeren, op de achterkant kijken. Voor wie echt niet zonder scherm kan of wil, valt er digitaal steeds beter te bladeren. Bijna alsof je drukwerk zit te lezen…

Bladen maken

Noem ons maar ouderwets, we blijven het leuk vinden om bladen te maken. Met een toon die de lezer raakt. Een uitstraling die het communicatiedoel dient. Een fijn ritme van langer en korter, zwaarder en luchtiger, tekst en beeld. En met regelmaat in de verschijning, een baken in de dagelijkse informatieoverload, iets om naar uit te kijken.

Van plan tot publicatie

Art Copy Team heeft er ervaring mee*). Van concept tot design, van redactionele planning tot druk. We kunnen één kort bericht, lang verhaal, pakkende illustratie of verhelderende infographic leveren. Of een heel blad bedenken en volschrijven, het beeld verzorgen en de complete redactie, vormgeving en productie doen. Een gedrukte publicatie, of toch liever een digitale? Art Copy Team regelt het.

Plannen voor een blad? Op zoek naar creatieve concepten, sterke ontwerpen, veelzijdige redactiekracht?  Bel of mail ons!

*)Van ooit tot nu hebben we gewerkt voor onder meer publieksbladen Onkruid en Op Lemen Voeten, voor relatiemagazines van Commissariaat voor de media, St. Bedrijfsfonds Apotheken, Van Lanschot Bankiers, PUM Netherlands senior experts, Altebra Sprinklertechniek, informatiebladen van Zorg en Jeugd Caribisch Nederland, personeelsmagazines van BAM en Ballast Nedam – via Mrkwrdg; en recent: Transavia – via Helen Jochems

Je verhaal van concept tot content