Ontspullen en overgaan

sleutels nieuw huis

Art Copy Team is op 29 mei 2019 overgegaan. In mijn tijd als redacteur van een magazine over persoonlijke ontwikkeling betekende dat: doodgegaan. Maar dood is een naar woord, het staat voor het einde van alles terwijl er nog zoveel meer is, dus iemand gaat over.

Verhuizen

Nu betekende het voor ons gewoon aards verhuizen, dit keer van Deventer naar Oosterbeek. Gewoon wordt het nooit, maar een gewoonte is het inmiddels wel. Sinds 2012 zijn we twee verhuizingen, een emigratie, vier verhuizingen, een remigratie en twee verhuizingen verder.

Inpakken

Trots? Nou nee. Moe! Maar ook blij. Want verhuizen betekent opruimen en ontspullen – meer zo als er duur containertransport nodig is. Reken maar dat je dan heel mindful inpakt. Alleen, zo’n containertransport kan dik drie maanden duren, terwijl jij op je nieuwe bestemming merkt dat je, jawel: spullen nodig hebt. Stoel, vergiet, lamp, waterpomptang… gelukkig zijn er kringloopwinkels!

Uitpakken

Als je boedel uit de container eindelijk is afgeleverd heb je een heleboel dingen dubbel. Maar je ziet ook veel dingen terug waarvan je je afvraagt: waarom had ik dit ook alweer ingepakt? Leve de kunst van het weggooien! Overgaan relativeert enorm. Ook bij een verhuizing zonder container, overigens.

Loslaten

Want ook dan sta je van alles in te pakken terwijl je weet dat je het weer moet uitpakken en een plek geven. Het is één grote oefening in loslaten en dat moet je wel kunnen als je rustig wilt overgaan. Tot die tijd kun je oefenen door mediteren, een retraite boeken of een professionele ontspuller inhuren.

Ruimte

Of verhuizen. Hoe vaker je het doet, des te minder je spullen tussen je oren zitten. Dáár hebben wij van Art Copy Team nu weer volop ruimte voor nieuwe concepten, creatieve invallen en antwoorden op je communicatievragen. Het espressoapparaat is ook overgegaan. Welkom!

Je verhaal van concept tot content